En İyi 5 WordPress Popup Eklentisi
İçindekiler
Web siteleri SEO çalışmaları ile üst sıralarda listelenmeye çok önem verir. Ancak ziyaretçileri siteye çekmek kadar siteye gelen ziyaretçilerin kaliteli zaman geçirmesi adına tasarım alanında da etkili kullanımlara yer vermek önemlidir. Bunlardan wordpress popup eklentisi ücretsiz olarak kullanılabilecek etkili bir kullanım sunuyor. İyi hazırlanan bir popup ziyaretçileri hem görünüşü itibari hem de mesaj içerikleri ile etkiler ve sitede kalma süresini uzatır.
WordPress Popup Eklentisi Ne İşe Yarar?
Popup Türkçe karşılığı pencerelerdir. İnsanlarla etkileşim kurmanın önemli bir yoludur. Doğru kullanıldığında ziyaretçilerinizi e-posta abonelerine çevirebilirsiniz. Bu mesaj pencerelerini yeni bir ürün ya da hizmet tanıtımında, indirim kodu sunumlarında ya da üyelere daha hızlı erişim için kullanılabilir. Web sitelerinin gelişiminde çok önemli katkıları bulunan wordpress popup eklentisi ziyaretiler web sitenizi ziyaret ettiğinde anında çıkar. Bu şekilde ziyaretçinin ilgisini çekebilirsiniz. Sağlanan başarılı çalışmalar ile ziyaretçilerin kalıcı olması sağlanabilir.
WordPress Popup Eklentileri Seçimlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kullanıcı deneyimi ve marka imajı açısından wordpress açılır pencerelerin iyi ve başarılı olması önemlidir. Popup eklentileri seçerken şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Uygun davranış etkileşimi
- Hedefleme
- Kişiselleştirme
Performans popup eklentilerinde en çok dikkat edilmesi gereken noktadır. Site açılışını yavaşlatan bir popup eklentisi SEO sıralamalarına da olumsuz olarak yansır. Bu nedenle seçimler yaparken güçlü dönüştürme özellikleri sunan ve siteyi yavaşlatmayan eklentiler arasından seçimler yapılmalıdır.
Kötü kodlanan eklentiler, gelişmiş raporlama özellikleri ile uyumlu çalışmaz. Potansiyel müşteri yakalamanıza ve e posta listenizi artırmanıza büyük katkılar sunan wordpress popup eklentisi doğru bir şekilde kullanılmalıdır.
Ücretsiz En İyi WordPress Popup Eklentileri

Popup Maker
Ücretsiz bir eklenti olan popup maker, 300000’den fazla aktif kullanıcısı bulunur. Oldukça popüler olan bu eklenti, ücretsiz modu ile de esnek ve çok yönlü kullanımlar sunar. Eklenti içerisindeki editör ile açılır pencerenizin pozisyonunu, boyutunu ve animasyonları ayarlanabilir. Bunlar dışında yapışkan pencereler, kaydırınca görünen popuplar, başlık çubukları da oluşturulabilir. Her açılır pencere için birden çok tetikleyici eklenebilir.

OptinMonster
En popüler eklentilerden biri olan OptinMonster, Premium müşteri elde etmenizde etkilidir. 800 binden fazla aktif kullanıcı buluna eklenti, pazarlama amaçlı olarak kullanılır. Ziyaretçilerin davranışlarını algılayan bu eklenti, ziyaretçi sayfadan çıkmadan önce hatırlatmalar yapar. Akıllı davranışlar teknolojileri ile ziyaretçilerin e- posta abonelerine çevrilmesinde etkilidir.

Popup Builder
Ücretsiz ve basit kullanımı ile öne çıkan eklentilerden biri olan Popup Builder, Abone formu, facebook ve HTML popupları oluşturmanızı sağlar. Bu wordpress popup plugin free ile tasarımları ayarlayabilir, görüntüleme kuralları belirleyebilir ve kampanyalarınıza özel efektler oluşturabilirsiniz.

Popup by Supsystic
Ücretli ve ücretsiz seçeneklere sahip olan bu eklenti, ücretsiz versiyonunda kendi popuplarınızı tasarlama imkânı sunuyor. Eklentide yer alan onclick özelliği ile ziyaretçilerin web sitenizdeki belirli bir kısma tıkladığında pencerenin açılmasını sağlar. Abonelik ve form entegrasyonları da ücretsiz versiyonu içinde yer alır.

ARI Fancy Lightbox
Mobil dostu bir popup eklentisi olan bu eklenti, dokunma hareketlerini destekler. Ücretsiz versiyonunda bile 24 saat destek sunan bu wp popup eklentisi web sitenizin üzerini Mac tarzı kaplar.
WordPress Popup Nasıl Eklenir?
WordPress tabanlı web sitelerine wordpress popup ekleme yaparken kod kullanımına gerek yoktur. Ekranda patlayarak acılan bu pencerelerin kurumu için admin paneli üzerinde eklentiler kısmında yeni ekle sekmesini kullanabilirsiniz.
Arama sayfasında kullanmak istenilen eklenti yazılır ve kurulum yapıldıktan sonra sol menüde yer alan PopUP adındaki yeni pencere ayarları yapılır. Ayarlamalar yaparken açılacak pencere için konu adı, başlık, alt başlık, resim, pencere içeriği, buton adı ve linki gibi ayarlamalar yapılabilir.
Şirket Web Tasarımı isimli yazımıza göz atabilirsiniz.